Resultat frå Fotomaraton 2021

Publisert av Bjarte Hoff den 04.07.21.

Narvik Kameraklubb arrangerte nasjonalt fotomaraton i anledning vårt 80-års jubileum. I løpet av ein dag vart fira tema lagt ut og alle NSFF medlemmar hadde mogelegheita til å delta, uansett kvar i landet dei var. Det var 42 deltakarar frå 18 klubbar som leverte inn bilder.

Juryen bestod av meldemmar frå den danske fotoklubben Downstairs med Claus Carlsen som juryleiar.

Resultatene er publisert på Min side på NSFF.no der du også kan sjå alle premierte og antatte bilder, men heile reslutatlista er også tilgjengeleg her: Fotomaraton 2021 resultatliste.

Beste autor er Sharon Burgos frå Trondhjems Kameraklubb med 225 poeng som vil få tilserndt NSFF pokal.

Salangen fotoklubb var den fotoklubben som totalt mest poeng og også den klubben med flest deltakarar. Klubben sine seks deltakarar oppnådde 756 poeng.


Første plass tema 1 - Det handler om å leve
Tittel: Det handler om å leve
Autor: Siv Asplund Blix
Klubb: Salangen Fotoklubb


Første plass tema 2 - Uløste gåter
Tittel: The Biggest Riddle
Autor: Gunnar Bye
Klubb: Bekkalokket Fotoklubb


Første plass tema 3 - Miljøutfordringer
Tittel: Noe spiselig her eller er det søppel
Autor: David Been
Klubb: Drammen Fotoklubb


Første plass tema 4 - Fremtidsutsikter
Tittel: Fremover
Autor: Audun Nygaard
Klubb: Bekkalokket Fotoklubb

 

Juryen sine overordna kommentarar

Tillykke med jubilæet, og tak fordi vi måtte bedømme jeres jubilæumskonkurrence. Der var mange flotte og kreative løsninger i alle fire kategorier, og vi har nydt at forholde os til de mange billeder.

Det er ikke så ofte at man får lov til at bedømme et foto Marathon, hvor der er et meget afgrænset tema. Det udfordrer deltagerne til at tænke hurtigt, og til at være kreative. Både billedmæssigt og i fortolkningen af temaerne.

I vores bedømmelse har vi først og fremmest lagt vægt på, at temaet i de enkelte kategorier er løst. Teknikken og efterbehandlingen af billedet har ikke været det centrale, idet mange af billederne sikkert ville have været teknisk bedre, hvis tiden havde været til det. Men træningen af øjet og det at se motivet er en god øvelse. Og det kan man ikke redigere sig til.

Alle fire temaer kan være svære at fortolke, og det kan gøres meget bredt. Det er der mange gode eksempler på.

Dog er der en del af billederne som har været gode, både teknisk og kompositorisk, men som ikke i tilstrækkelig grad har levet op til temaet for den kategori, hvori det har deltaget.  Derfor har disse billeder fået en lavere pointscore end de ville have fået, hvis de havde deltaget i en kategori med frit tema.