En vellykket fotohelg

En vellykket fotohelg

Publisert av Bjarte Hoff den 22.08.18.

Styret i Narvik Kameraklubb hadde lenge hatt et ønske om å finne på en aktivitet, som kan være samlende både for klubbens medlemmer, medlemmer i de nærliggende klubber og ikke minst fotointeresserte som ikke er medlem av noen klubb.

Etter å ha diskutert dette litt fram og tilbake, dukket ideen om en fotohelg opp. En fotohelg med foredragsholdere fra lokalmiljøet, men også noen profesjonelle fotografer som foredragsholdere.

Vi var utrolig heldige og fikk både Magnum-fotograf, Jonas Bendiksen og den anerkjente fotografen Per Heimly til å holde workshops for oss.

Vi innså at vi kunne trenge litt ekstra midler for å gjennomføre helgen vår. Vi søkte både NSFF og SNN Fondet om de hadde midler til å kunne sponse oss noe på den økonomiske biten. Svaret var ja! Med midlene i boks, kunne vi trygt senke de økonomiske skuldrene våre og konsentrere oss om innhold og gjennomføringen.

Endelig helg!

Så kom endelig helgen vi hadde gledet oss til. 7. november møtte 39 spente fotoentusiaster opp med kamera og notatblokk opp i Royal Hall på Quality Hotell i Narvik.

Vi startet dagen med lokale foredrag, før Bendiksen tok over. Her fikk vi innsikt i hans verden, hvordan han tar spennende bilder i riktig øyeblikk.

Foredraget ga rikelig med inspirasjon, og bra var det. For i del to av foredraget sendte Bendiksen oss ut på fotooppdrag i Narvik sentrum, som etterpå ble vist på skjerm og vurdert hvert enkelt. En veldig lærerrik prosess.

Sosiale antenner

Når man legger opp til fotohelg, er det ikke bare en interesse som skal dyrkes. Vel så viktig er det sosiale. Derfor ble det arrangert felles middag og en liten fest i etterkant. For mange ble det en morsom fest helt ut i de små nattetimer.

 

Ny dag, ny lærdom

Ikke alle var helt klare til foredrag på morgenen, men i løpet av formiddagen var vi igjen fulltallig i rekkene.

Vi startet med et lokalt foredrag før helgas andre høydepunkt, Per Heimly, entret scenen.

I tillegg til å høre om hvordan Heimly har kommet seg dit han er nå, hadde også Heimly forberedt en workshop om hvordan vi kunne ta kule bilder (portrett og gruppebilder) i studio, og hvordan vi med enkle grep kunne få de til å smelle litt ekstra etter en runde i photoshop.

Også her ble forsamlingen inspirert og overrasket over hvor enkelt man kan gjøre det. Både i photoshop, men teknikker under photoshoot ga kule bilder – og god stemning.

 

Vellykket

For Narvik Kameraklubb var dette virkelig en vellykket fotohelg. Av de 39 påmeldte var det 27 som var fra Narvik Kameraklubb. 3 personer kom fra andre fotoklubber og 9 personer var fotointeresserte som per da ikke var med i noen klubb.

Denne helgen fikk Narvik Kameraklubb fem nye medlemmer og ble bedre kjent med nye fotointeresserte, og ikke minst fra de andre klubbene.

Gjennomføringen av helgen gikk smertefritt og tilbakemeldingen i etterkant har også vært svært gode.

Skrevet av: Marielle Eriksen